Poiana Brasov

Poiana Brasov infintata in 1895,  deservea ca loc turistic pentru locuitori  Brasovului.  Ca statiune de iarna Poiana Brasov  a fost recunoscuta in 1906 iar  trei ani mai tarziu se desfasurau primele competitii ale sporturilor de iarna. Ulterior in 1951 au avut  loc jocurile internationale de iarna a studentilor. In pezent Poiana Brasov arata mai mult cu un mic orasel avind hoteluri luxoase si restaurante bune.

Poiana Brasov este statiunea cea mai renumita  pentru sporturile de iarna din Romania si nu in ultimul rand un important centru turistic international. Dispune de  partii de schi, cu grade diferite de dificultate, partii de ski pentru toate nivelurile de la incepatori pana la avansati, numeroase  terenuri de tenis, fotbal si golf, un lac,  baruri si restaurante. Cazarea este asigurata in cea mai mare parte in hoteluri de lux de la 2 la 5 stele, pensiuni, in vile sau cabane.

Temperatura medie este vara de 20 grade C si iarna de -3 grade C. Stratul de zapada se mentine timp de 4-5 luni pe an, astfel ca sporturile de iarna pot fi practicate atât de începatori cât si de sportivii de performanta din noiembrie pâna în martie.

Poiana Brasov este însa locul ideal si pentru petrecerea lunilor de vara. Clima de munte (cu aer bogat în ozon); lacul artificial (ce ofera numeroase posibilitati de agrement); potecile marcate (ce conduc pe amatorii de drumetii la diverse cabane, oferind peisaje uimitoare); unitatile de cazare confortabile etc justifica pe deplin renumele international acestei statiuni.
Agrementul cuprinde într-o paleta elastica toate activitatile ce au drept scop sa scoata turistul de sub influenta oboselii si a stresului, oferindu-i cele mai variate mijloace de sport, distractie, divertisment si amuzament, în vederea dezvoltarii sale fizice si spirituale, refacându-i forta necesara pentru continuarea activitatilor zilnice.

Factori naturali de cura:

Aerul pur existent aici, puternic ozonat, lipsit de praf si particule care provoaca alergii, presiunea atmosferica relativ scazuta, si ionizarea intensa, sunt factorii naturali care recomanda statiunea pentru tratamentul nevrozei astenice, pentru stari de epuizare si surmenaj fizic si intelectual, pentru anemii secundare si boli endocrine, pentru boli ale aparatului respirator.

Statiunea este recomandata pentru odihna activa (sport si agrement), având efecte terapeutice asupra sistemului nervos central cu influente pozitive asupra tuturor functiilor vitale.

Atractii turistice:

Drumetii pe trasee montane marcate; vizitarea orasului Brasov cu centrul vechi, Biserica Neagra, Biserica Sfântul Nicolae, Prima Scoala Romaneasca , Cerbul Carpatin, Cetatea Brasovului, Castelul Râsnov, Castelul Bran si zona Moeciu.

In sezonul de iarna Poiana Brasov va ofera o diversitate de partii de schi pentru toate nivelurile cu grade diferite de dificultate , incepand de la cei novici , cei ce doresc sa invete sa schieze si pana la cei avansati , chiar si partii de ski unde se tin si concursuri internationale de ski pentru profesionisti.

Partii de ski:

 1. Bradul: lungime 430 m (diferenta de nivel 85 m), nivel de dificultate – usor;

 2. Kanzel: lungime 350 m (diferenta de nivel 138 m), nivel de dificultate ridicat;

 3. Lupului: lungime 3266 m (diferenta de nivel 775 m), nivel de dificultate ridicat;

 4. Sulinar: lungime 2820 m (diferenta de nivel 645 m), nivel de dificultate mediu;

 5. Ruia: lungime 535 m (diferenta de nivel 198 m), nivel de dificultate ridicat;

 6. Subteleferic: lungime 2200 m (diferenta de nivel 280 m), nivel de dificultate ridicat;

 7. Drumul Rosu: lungime 4750 m (diferenta de nivel 630 m), nivel de dificultate – usor;

 

Instalatii de transport pe cablu:

 1. teleschi (partiile Bradul, Kanzel ,  Ruia si Subteleferic),

 2. telecabina (partiile Kanzel, Lupului, Sulinar, Subteleferic si Drumul Rosu)

 3. telegondola (partiile Lupului, Sulinar, Subteleferic si Drumul Rosu).

 4. telescaun ( partiile Lupului, Drumul Rosu )

Toate partiile de ski sunt dotate cu tunuri pentru zapada artificiala.

Poiana Brasov iti ofera chiar si vara placerea de a schia.

…….  iar pentru sezonul de iarna scoala de schi  R&J Ski School / Ski Rental din Poiana Brasov , va sta la dispozitie cu instructori  profesionisti ,  precum si cu un centru de inchiriere a echipamentelor de schi si snowboard , echipamente de ultima generatie , care sunt an de an  reinnoite si servisate ori de cate ori este nevoie.  www.inchirieri-ski.ro

               

ski lessons booking in Poiana Brasov